Amlin Staff Event

In opdracht van Dazzle Events programmeerde ik een webapplicatie voor de personeelsdag van Amlin. De applicatie is te gebruiken op zowel iOS als Android als Windows Phone. Hierdoor kon het overgrote deel van de bezoekers de applicatie op hun eigen toestel draaien.

De applicatie heeft heel wat functionaliteiten:

  • De voornaamste functie was deelname aan Polls & Wordles. Resultaten werden realtime geprojecteerd
  • Iedereen kon foto’s nemen tijdens het evenement, en die foto’s delen met hun collega’s. Er werden in totaal zo’n 200 foto’s genomen
  • Push notifications: Mensen kregen berichtjes met informatie over het evenement, nieuwe polls, … Privéberichten konden ook gepushd worden naar bepaalde mensen.
  • Interne twitterwall, waar iedereen berichten kon nalaten.
  • De timing van de dag werd getoond in de app, met gedetailleerde informatie over sprekers en dergelijke.
  • Er was ook een registratiemodule, waardoor de organisatie wist hoeveel mensen er van welk filiaal kwamen, en of die mensen al dan niet met de bus meereisden.

Naast de standaardapplicatie programmeerde ik ook het 2 uur durende spel. Er waren 4 sessies van een half uur, waarbij de werknemers op zoek moesten gaan naar de beste offerte. Mijn software berekende de resultaten van iedere ronde, en berekende wie de winnaar was. Die werd in de plenaire sessie achterna bekendgemaakt aan de hand van een aantal slides, met grafieken en tabellen.

De dag van het evenement stond ik in voor de technical support. Ik hielp mensen met vragen over de app. Tijdens de presentatie leidde ik ook de projectie van de poll- en wordleresultaten.Kenmerken van dit project